Marvel Magyarország

Marvel Magyarország

Paul Bettany beavatott minket a WandaVisionben látott kettős alakítás kulisszatitkaiba

2021. március 22. - Marvel Magyarország

Ilyen volt a munka azzal a bizonyos meglepetésvendéggel.

wandavision-vision.jpg

Figyelem! Az alábbi cikk SPOILEREKET tartalmaz a WandaVision cselekményére vonatkozóan! Csakis saját felelősségre olvasd tovább!

Paul Bettany az elmúlt hetekben többször is utalgatott egy titokzatos színészre, akivel a WandaVision fináléját forgatta együtt, és akivel még sosem dolgozott korábban, ám nagyon izgatott volt a közös munka ígérete miatt. Mostanra megbizonyosodhattunk róla, hogy mesteri trollkodás áldozatai lettünk, hiszen a színész mindvégig magára célzott a S.W.O.R.D. által az eredeti maradványaiból kreált Fehér Vízió személyében. Egy friss interjúban immáron arról mesélt, milyen volt leforgatni a nem mindennapi epizódot.

Az egyik legnagyobb kihívást például az elmék csatájaként szolgáló Tézeusz hajója jelenet okozta, még úgy is, hogy a kirendelt kaszkadőre ebben is segítséggel volt számára.

Elsőként az egyik karakter szerepére készültem fel, míg a másikat a kaszkadőröm játszotta, aztán fordítva. Őszintén szólva, egy ponton sikerült meglehetősen belezavarodnom” – nyilatkozta a színész. A bonyolult párbeszéd sem segített, pláne, hogy legalább három-négy oldalnyi szövegről van szó. Ott volt ez a nagy jelenet, és én nem tudtam betanulni! Általában jó vagyok a szövegekkel, de ez okozott nehézségeket. És ekkor esett le, hogy egyszerre akarom bemagolni mindkét szöveget.

Miután megtette ezt a felfedezést, onnantól sokkal könnyebb dolga volt a meglehetősen szofisztikált dialógussal: Először Vízió részeit tanultam meg, ezt követte a Fehér Vízióé" – magyarázta. "Az egész sokkal egyszerűbb, miután az ember megértette az adott karakter céljait, és hogy mit miért mond. Eredetileg ezért nem tudtam megtanulni a szöveget, mert a fejemben ez a két teljesen eltérő szereplő teljesen összefolyt, így pedig szinte lehetetlen volt felkészülni. Lényegében saját magamtól ijedtem meg – foglalta össze nevetve.

A szövegtanulás mellett az is kisebb kihívást jelentett, hogy az epizód forgatása során felváltva kellett eljátszania mindkét karaktert a harcok közben is. Egyik nap Vízióként mentem a felvételre, míg a másik nap a Fehér Víziót játszottam. Eközben Adam [Adam Lytle, Bettany dublőre - a szerk.] játszotta a másik karaktert. Hozzám hasonlóan ő is megtanulta mindkettejük szövegét, egész egyszerűen zseniális volt. A harcokat is ugyanígy forgattuk le, hogy a kamera végig venni tudja a gyönyörű képemet. Még így is eléggé komplikált volt a dolog, szinte teljesen leszívta az agyamat.

Az interjú alapján elmondható, miszerint Bettany nem kevés munkát fektetett a WandaVision fináléjába, ami meg is látszott, hiszen a két Vízió összecsapása mindkét fronton, de különösen a Tézeusz hajójával kapcsolatos gondolatkísérlet, az epizód fénypontjai közé tartozott.

Ha tetszett a cikk, további hírekért kövess minket a Facebookon!

kolibri_652x245px_banner.png

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelhu.blog.hu/api/trackback/id/tr7416476512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása